Блог новин

16 ЛИСТОПАДА МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ВІДМОВИ ВІД КУРІННЯ

Цей День покликаний звернути увагу суспільства на величезну шкоду нікотинової залежності на здоров’я людини. 

Статистика серед українців невтішна: країна налічує 9 мільйонів активних курців – це більша частина чоловічого населення, десята частина жіночого, половина старшокласників. Хто давно мріяв кинути палити, може назавжди забути про свою найшкідливішу звичку.  Адже кидати курити можна і потрібно у будь-якому віці та незалежно від стажу куріння. Можливо, доведеться докласти трохи більше зусиль, але досягти успіху цілком реально. Головне – захотіти та повірити у свої сили. 
Надаємо вам  декілька порад, які допоможуть позбутись від цієї залежності.
- Зверніться по допомогу до сімейного лікаря. Методів відмови від куріння є безліч,  вам потрібно обрати той, який є найкращим саме для вас.
- Намагайтеся залучити до своєї трансформації якомога більше знайомих і друзів, щоб, у разі потреби, отримати підтримку. Саме родина та інші близькі вам люди можуть стати для вас опорою і заохотити продовжувати розпочате, особливо коли виникає спокуса закурити.
- Дайте собі відповідь на запитання «Чому я хочу кинути курити?» Мотивація має бути зрозумілою саме вам. Наприклад, ви очікуєте на народження дитини і не хочете, щоби вона ставала пасивним курцем.
- Пообіцяйте собі винагороду за те, що вам вдалося кинути курити – подумайте, чого вам хочеться, і нехай ця мета веде вас до успіху.
- По можливості уникайте стресу. Звісно, в часи війни не йдеться про спокійне життя, але ви можете навчитися опановувати себе і хоча би трохи знижувати тривожність.
- Складіть заздалегідь план на випадок, якщо вам захочеться закурити. Наприклад: 1) почекати 15 хвилин; 2) відволіктися на роботу чи цікаву розмову; 3) з’їсти шматок яблука; 4) послухати улюблену пісню; 5) попросити про підтримку друга, якому довіряєте. 
Дотримуйтеся цього плану щоразу, як матимете спокусу викурити цигарку.

Related Articles

Контакти

Адреса: вул. Молодіжна, 1, с. Білокриниця
Кременецький р-н, Тернопільська обл.
Телефон:
(03546)52-4-04 приймальна директора
(03546)52-5-81 заочний відділ
(03546)52-3-70 бухгалтерія
Email: kltk1892@gmail.com

Зараз на сайті

На сайті 40 гостей та 0 користувачів