Блог новин

Екскурсія до с. Лішня

   26 лютого студенти з вихователями, працівниками бібліотеки та заступником директора з виховної роботи побували у селі Лішня, де розташований єдиний в Україні Всеукраїнський храм-пантеон. 

Вихователь Людмила Петрук розпочала екскурсію біля пам'ятного Хреста борцям за волю України та всім загиблим під час визвольних змагань у Другій світовій війні. Студенти слухали про жорстоке знищення місцевого населення німецькими окупантами та гідну відсіч воїнів УПА. Люди переховувались у лісах, облаштувавши там криївки. 
   На завершення першого етапу історичних подій студентка поклала квіти до пам’ятного Хреста, а пані Людмила завершила розповідь словами Лесі Українки: “ Хто визволиться сам, той вільним буде”.
   Студентська спільнота наблизилася до плит з іменами загиблих українських воїнів у російсько-українській війні, зрозумівши, що Герої таки вмирають. Умирають за кожного з нас, за наше сьогодення, за мирне майбутнє, за землю, за державу, за український народ. 
У храмі до студентів звернувся настоятель і будівничий пантеону, духовний наставник батальйону “ Айдар”, військовий капелан, священник ПЦУ Тернопільської єпархії протоієрей Андрій Любунь, який наголосив, що війна, яка розпочалася ще у 2014 триває вже десять років. “У війні немає нічого героїчного. Війна - це кров, смерть, бруд, біль, розпач, втрати…” – сказав отець. “Якщо нам буде байдуже, якою мовою розмовляти, у який храм ходити, тоді ми не переможемо. Українець починається з віри в серці та розуму, коли усвідомлюєш для чого прийшов у цей світ”– зазначив військовий капелан. 
   Храм розташований на дуже потужному та духовно величному місці, де не одне покоління зцілила вода із джерела Святої і Праведної Анни. Це місце, де молитовно поєднується світ живих і тих, хто у вічності та в числі небесних ангелів.
 Студенти насолодилися мальовничими краєвидами природи, обійнявши дуба та почерпнувши святої води із джерела. Усі дізналися про історичні факти княжої доби, козацької минувшини, німецького свавілля, тоталітарної диктатури та гіркого сьогодення.


Related Articles

Контакти

Адреса: вул. Молодіжна, 1, с. Білокриниця
Кременецький р-н, Тернопільська обл.
Телефон:
(03546)52-4-04 приймальна директора
(03546)52-5-81 заочний відділ
(03546)52-3-70 бухгалтерія
Email: kltk1892@gmail.com

Зараз на сайті

На сайті 206 гостей та 0 користувачів