Блог новин

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БЕЗ ТЮТЮНУ

До Всесвітнього дня без тютюну долучилися  небайдужі до цієї проблеми студенти Кременецького лісотехнічного фахового коледжу. Цього року вони, разом вихователькою гуртожитку №1 Бончучною Анжелікою Владиславівною закликали своїх однолітків сказати тютюну ні. 

Щороку в світі жертвами тютюнопаління стає близько 7 млн. людей. Ще 900 тис. помирають тільки від того що були так званими пасивними курцями.
У боротьбі з курінням інформація стає частиною арсеналу, який допомагає зрештою позбутися цієї залежност. Навіть поширення інформації про шкоду куріння може комусь допомогти — передусім задуматись про те, що вже пора закінчувати з цигарками та обирати більш здорові альтернативи.
Ось кілька дуже переконливих фактів:
– Чи знаєте ви, що термін «куріння» з’явився лише в кінці сімнадцятого століття, а до цього, він часто згадується як «сухе пияцтво». За даними експертів, тютюновий дим містить 4000 хімічних речовин, серед яких нікотин, який є однією з найсильніших отрут.
– Цигарковий дим містить понад 4 тисячі компонентів, в тому числі чадний газ, нікотин та його похідні, смолу, котінін, полоній, кадмій, поліциклічні ароматичні вуглеводи та інші сполуки, багато з яких є канцерогенами.
– Хронічне обструктивне захворювання легень посідає третє місце у структурі смертності в усьому світі. Найчастіше ця хвороба вражає саме курців.
– У 17-25% випадках серцево-судинні хвороби розвиваються саме через куріння. Куріння підвищує ймовірність коронарної хвороби серця чи інсульту у 2-4 рази.
– Куріння значно підвищує ризик виникнення раку товстої кишки та розповсюджених новоутворень. Доведено, що у курців майже у два рази частіше виникають поліпи товстої кишки.
– Куріння підвищує ймовірність розвитку раку легень у 25 разів. Що старша людина і що більше вона курить, то більші шанси появи раку легень.
Це зовсім не вичерпний список всіх наслідків куріння для здоров’я. Але цього має бути достатньо, щоби вже найближчим часом запланувати день з позначкою «кинути курити».
«Тютюн завдає шкоди тілу, руйнує розум, отупляє цілі нації», – ці слова Оноре де Бальзака  доволі точно розкривають суть цієї проблеми.
Бажаємо гарного вам  здоров’я!


Related Articles

Контакти

Адреса: вул. Молодіжна, 1, с. Білокриниця
Кременецький р-н, Тернопільська обл.
Телефон:
(03546)52-4-04 приймальна директора
(03546)52-5-81 заочний відділ
(03546)52-3-70 бухгалтерія
Email: kltk1892@gmail.com

Зараз на сайті

На сайті 58 гостей та 0 користувачів