Блог новин

Виховна година «Світ ловив мене, але не впіймав»

   Уже стало доброю традицією під час тижня циклової комісії гуманітарних дисциплін

організовувати заходи, які сприяють інтелектуальному та духовному розвитку студентів.

У понеділок, 14 листопада, відбулася виховна година «Світ ловив мене, але не впіймав», присвячена 300-річчю від дня народження Григорія Савича Сковороди – українського філософа, просвітителя, поета й педагога. Організувала та провела виховну годину для студентів І-го курсу викладач Шевчук Тетяна Олександрівна.                  

   Спочатку Тетяна Олександрівна розповіла про життєвий шлях мандрівника, використавши елементи вікторини, якими зацікавила студентів до запам’ятовування цікавих фактів біографії Г.С. Сковороди.

   Згодом організаторка зазначила, що на честь філософа у 2006 році ввели в обіг банкноту номіналом у 500 гривень та запропонувала віднайти зображення на банкноті та пояснити їх. Учасники ділилися враженнями, які у них виникали відповідно до зображень.

   Пізніше викладачка зазначила про Дуб Сковороди, що коріння світогляду  митця вростає глибоко в етнічне українське минуле, а крона – у далеке майбутнє, що простяглось після нього, сягаючи наших днів. Організаторка запросила усіх охочих  розшифрувати афоризми мовою емодзі. Незвичним також було представлення афоризмів Г.Сковороди за зірваними дубовими листочками, із поданих на малюнках набору слів та фраз необхідно було відгадати відомий афоризм. Цей конкурс пройшов у гучній та емоційній атмосфері, у якому визначився переможець.

    Перше місце посіла десята група, яка здобула перемогу та отримала грамоту про участь у конкурсній програмі, друге місце – вісімнадцята група, а третє – сімнадцята група.

  Насамкінець ведуча сказала, що кожен українець приходить до відкриття Сковороди по-своєму, але приходить неодмінно. Пізніше викладачі ділилися враженнями та побажаннями щодо проведеного заходу.

 

Related Articles

Контакти

Адреса: вул. Молодіжна, 1, с. Білокриниця
Кременецький р-н, Тернопільська обл.
Телефон:
(03546)52-4-04 приймальна директора
(03546)52-5-81 заочний відділ
(03546)52-3-70 бухгалтерія
Email: kltk1892@gmail.com

Зараз на сайті

На сайті 62 гостя та 0 користувачів